De verkliga anledningarna till att kvinnor hamnar i skandaler

Vad är egentligen bakom skrik och raserianfall …

Skandaler förekommer i någon familj, och män förstår ofta inte varför en kvinna gråter, upprörd och desperat argumenterar. Det verkar för dem som om en kvinna inte kan hantera sina känslor, inte vet hur man lugnt kan förhandla om viktiga ämnen och gör en skandal, för det här är karakteristiskt för hennes karaktär. Denna förklaring förvandlar alla samtal med upphöjd röst till en fars och förklarar inte situationen..

Anna Nine

Familjepsykolog, gestaltterapeut

Att göra en skandal är ett mödosamt och energiintensivt jobb. Efter en skandal börjar en intern förödelse, och en kvinna måste ta itu med konsekvenserna av överanvändning av energi, samt omorientera sig själv på slagfältet och kontrollera hur positionerna i förhållandet mellan man och kvinna ser ut efter en stormig uppgörelse. Det är också hårt arbete. Om en kvinna gör en skandal, var därför säker på att hon har en anledning..

Låt oss beskriva några av dem.

1. Mannen hör inte henne

Vid denna tidpunkt har kvinnan försökt alla andra metoder, men mannen vägrar och nedvärderar hennes ord eller låtsas att inte komma ihåg vad kvinnan pratade om. Vid någon tidpunkt kommer kokpunkten och kvinnan börjar skrika av indignation och av inre smärta och förbittring. Helt enkelt för att man annars inte hör henne. Känner du till detta ordstäv: ”Tja, nu måste jag skrika hela tiden? Jag säger tyst – du hör inte, jag ropar högt – du förstår genast vad det handlar om. ” Detta ordspråk illustrerar detta exempel väl. Därför, om du vill ha sinnesfrid i familjen, börja lyssna och höra din kvinna innan hon börjar skrika. Detta kommer att visa respekt för henne och erkänna vikten av hennes ord. Om du väljer en kvinna som du inte ens vill höra, kom till en familjepsykolog för att ta itu med det här ämnet..

2. Projektiv identifiering

Detta är en manipulerande teknik, och en skandal kan framkallas av både en kvinna och en man, beroende på vem som är initiativtagaren till manipuleringen. Projektiv identifiering innebär att man retar och provocerar en partner till vissa handlingar. Så mannen kan uppmana sin fru: ”Tja, du är nervös, du är obegränsad. Jag har sagt till dig länge: var lugn. ” Denna retande fortsätter tills kvinnan bryter ut i en skandal. Varför behöver en man det? Svaret är enkelt: med hjälp av sådan manipulation får mannen kontroll över situationen, och kvinnan gör vad han vill, det vill säga skandal. En man förblir vit och fluffig, men en kvinna skäms, och hon börjar bete sig mer flitigt och försöker mer runt huset och gör också olika eftergifter för att tjäna sin mans tjänst.

3. Detta är en del av hennes image

Vissa kvinnor har skapat en idealisk bild för sig själva, med en vridning i form av färdigheter för att skapa skandal. För en kvinna är detta den romantiska aspekten som håller hennes självkänsla på högsta nivå. Till exempel vill en kvinna vara som Marilyn Monroe, och vi känner hennes ord att ”vi kvinnor har bara två vapen … Mascara och tårar, men vi kan inte använda båda samtidigt.” Vi vet också att även om det romantiska förhållandet med John F. Kennedy var Marilyn tvungen att göra skandaler för att försvara sin rätt till respekt i sin familj så att hon togs på allvar och räknades med. Historien om Marilyn är svår och tragisk, men bilden av Marilyn inspirerar många kvinnor att efterlikna. Och den här bilden antyder förekomsten av skandaler i förhållandet, eftersom inget annat sätt att få erkännande har hittats..

Inte bara kända skådespelerskor är ett kvinnligt exempel. Hur min mamma uppförde sig med sin far i närvaro av sin lilla dotter är också ett exempel att följa. Eller om flickan inte tyckte om att hennes mamma är undergiven, kommer flickan att försöka göra det motsatta och skandalisera och försöka försvara sig på något sätt. Eftersom hon vet vad överdriven lydnad leder till, och det skrämmer henne..

4. Hon vill ha värme och uppmärksamhet

Kommer du ihåg det demonstrativa beteendet hos ungdomar? När tonåringar får uppmärksamhet genom levande självpresentation. På samma sätt förväntar sig kvinnor att de på grund av skandalen kommer att kunna få mer uppmärksamhet från sin partner. Detta händer på en undermedveten nivå. När en kvinna anser att det är förödmjukande att be om värme och tillgivenhet direkt, tror hon att en man borde gissa själv att hon saknar uppmärksamhet. Hon väntar på detta och väntar på hans kärlek, men mannen vet inte. Ju mer en kvinna väntar och tål, desto mer kvinnlig stolthet lider. Och som ett resultat kommer en man att uppleva en explosion av känslor. Denna explosion är en kvinnas försök att känna tillförlitligheten hos en partner, ett inre rop: ”Jag vill verkligen att du ska vara stark och stå emot mig, för din uppmärksamhet är mycket viktig för mig. Titta på mig, du har helt glömt bort mig! ” Det här sättet att ta emot kärlek är mycket ansträngande, och förr eller senare ber en man att ha medlidande med honom och att inte håna honom på detta sätt. Men omstrukturering av detta beteende kräver att du arbetar med en psykolog. Det är omöjligt att ändra detta sätt för interaktion på egen hand..