Varför vissa kvinnor är patologiskt olyckliga i kärlek

De flesta av oss är parade varelser. Och vi behöver bara en partner i livet. Så varför finns det de som är helt otur i kärlek? Patologiskt. Låt oss ta en titt på några hårda exempel på detta ämne. Låt följande skaka dig lite och få dig att undra varför du fortfarande är ensam..

Så, låt oss överväga scenarier där sagan ”och de levde lyckligt för alltid” är omöjlig.

Du har ställt dig själv frågan länge, ”Varför är jag, så bra och underbar, fortfarande ensam?” Och om svaret inte hittas behöver du bara tänka på vilken kvinnlig roll som styr dig. Är hon lämplig för ett gemensamt förhållande. Det är inte längre värt att gömma sig bakom kärleksmisslyckanden. Vi är inte femton och varje mogen kvinna har åtminstone några obehagliga avsked bakom ryggen. Det var och passerade. Det är dags att gå vidare.

Vad händer om alla dessa patologiska misslyckanden bara är ditt felval? Ett visst scenario från vilket det är så svårt att komma ut. Men det är nödvändigt att komma ut ur det mörka boet av besvikelser.

Psykologer identifierar fem huvudroller som oturliga kvinnor, i en eller annan grad, uppfyller i sina liv:

Prinsessan Nesmeyana

Vad hände: misslyckad första kärlek i skolan, där en pojke valde en annan tjej. Den andra beklagliga upplevelsen bekräftade den första. Och om och om igen i början av förhållandet lämnar partnern den älskade. En stabil negativ inställning till sig själv utvecklas: något är fel i mig, jag har fel utseende, jag vet inte hur man ska lära mig själv, jag är inte intressant … Och i stället för att bli intressant för sig själv kommer flickan till slutsatsen att hon är ovärdig äkta kärlek. Detta leder till att hon medvetet undviker relationer med män hon gillar. Reflexen utlöses: de måste välja mig. Och vår Nesmeyana accepterar bara de romaner där unga människor omedelbart väljer henne. Dessutom får gentleman själv inte röra hennes hjärta. Det viktigaste i ett förhållande är en känsla av vilseledande betydelse: de uppmärksammade mig, vilket innebär att jag är värt något. Samtidigt finns det både misstro och en önskan att detta val ska ha bevis hela tiden. Och den osäkra, en gång hängivna flickan blir väldigt krävande och nyckfull. Ingenting kan få henne att ”skratta i retur”, kärlek i gengäld. Men paradoxen i situationen ligger i det faktum att bristen på självförtroende och känslan av värdelöshet inte har gått någonstans. Denna känsla av tomhet känns mycket väl av partnern. Och lämnar därför henne mycket snabbt ensam, även om han ursprungligen var kär. Situationen upprepar sig då och då och stänger därmed cirkeln av misslyckanden.

Råd: älska dig själv, lär dig att se i dig själv den singular, vackra, som är absolut i alla människor. Arbeta igenom alla gestalter och misslyckanden med en psykolog eller på egen hand. Faktum är att män, precis som vi kvinnor, har stort behov av värme och tillgivenhet, i kärlek. Detta är ett utbyte av energier. Du kan bara inte ge det. Och du förväntar dig att de kommer att rädda dig, värma dig, bli kär och den här kärleken kommer att räcka för er två. Ack, detta är en annan fel berättelse som slutar med ett trasigt tråg vid det mycket blå havet. Förvänta dig inte guldfisk. Att älska dig själv (på ett bra sätt) är väldigt trevligt..

Thomas den icke-troende

Vad hände: förräderi. Det finns kvinnor som upplever svek många gånger. Oavsett vilken ny relation som börjar, kommer en rival alltid att väva i horisonten. Återigen en ond cirkel där en triangel dras av din hand. Och om det alltid finns en tredje person i ditt förhållande, måste du omedelbart säga adjö till detta scenario. Temat för kärlekstriangeln är lika gammalt som världen, men många tror fortfarande att den ”andra kvinnan” dyker upp i en upptagen mans liv plötsligt och utan anledning. För att locka det tredje hörnet in i ditt liv – du behöver fortfarande kunna! Har du någonsin undrat varför, i stället för kärlek och ömhet, är rädslan för förlust alltid närvarande i ditt sinne? Svartsjuka? Svartsjuka är ett tecken på att du är osäker och anser dig vara sämre än andra människor. Om en kvinna har ett underlägsenhetskomplex, ger hon med sin svartsjuka sin partner en anledning att leta efter de saknade egenskaperna hos sig själv hos andra kvinnor. Genom att vara avundsjuk låter du inte dina känslor utvecklas. Det finns en sändning av ett manus som skrämmer dig – och du lockar till det du är så rädd för. I stället för harmoni konkurrerar du omedvetet med andra medlemmar av det rättvisa könet. Och världen ger dig denna möjlighet i gengäld. Och vad säger du till världen i gengäld? ”Alla män fuskar, det finns ingen trohet och anständighet …”

Råd: känslor av svartsjuka måste hanteras. Det här är en negativ känsla. Det ger inte glädje och kärlek. Skriv ett brev varför du förtjänar att vara den enda. Uppriktigt och ärligt. Läs det. Inse att du är vacker. Och det finns ingen som du längre. Var inte rädd för nya relationer, det har redan varit besvikelser och förluster. Omvärdera dig själv och din man i ett förhållande på nytt..

Offer eld

Detta scenario kan följa från det föregående. Men här är saken. Vissa kvinnor tycker verkligen om att vara i ett offertillstånd. Så de känner enligt deras uppfattning sig djupare och hela världen. En fördelaktig och passiv position. Om något inte fungerar, är det mannens fel. Mamma tog inte upp. Föräldrar hjälpte inte ekonomiskt. Alla hade det, det har jag inte. Men jag är tålmodig. Och mannen jag blev inte särskilt bra. Men jag tål. Jag är inte i konflikt, jag håller tyst om problem. Det är ju hur stark du måste vara för att uthärda allt detta, ha medlidande med mig, uppskatta mig. En kvinna tror medvetet att hon måste uthärda allt som en man gör och säger. Enligt hennes idéer är detta det enda sättet att bygga en lycklig familj. Hon döljer sitt missnöje, visar aldrig förbittring eller besvikelse och försöker alltid vara på ett jämnt humör. Hjältinna! Men lyssna. Ibland är det värt att dra i nerverna för att bygga rätt relation. Att ständigt undvika samtal är att undvika problemlösning. Flyg, förstår du? Detta är inte styrka, det är bara en slags likgiltighet, halvmedveten och osjälviskt uppoffrande. Men en man blir mycket trött på ett sådant förhållande, för han kan inte avgöra vad som händer i deras par. Och att se en kvinna ”plåga” sig själv i ett förhållande är inte heller lätt..

Råd: det är lätt att bli offer. Men att ta ansvar för allt som händer i ditt liv är mycket svårare. Att tolerera en man är en super respektlöshet för honom, förstår du? Scenoffer med eldoffer har aldrig lett till harmoniska relationer. Och du väljer ”skurkarna” i förväg för att lida desperat och utsökt. Lev lyckligt, sluta.

Värdefull sak

Mycket ofta är vackra och framgångsrika damer otur i kärlek. Och alla förundras, det här är definitivt en ung dam, det borde finnas en kö bakom henne. Det finns verkligen en kö. Men på något sätt smälter det snabbt. Faktum är att scenariot ”prislapp” utlöses här. ”Jag har uppnått mycket själv, jag arbetade som en man, på mina skalor finns det en sådan guldstång av meriter, och vad kommer att ligga på den andra skålen?” När man träffar en man utvärderar en kvinna honom enligt vissa materiella och sociala egenskaper. Bakom henne finns en obehaglig upplevelse av att använda hennes resurser. Rädsla och sublimering av kärlek till en ”prislapp” leder till ett scenario där även en välmående och god man inte ser en sådan kvinnas roll som livets vän. Vördnad, ömhet och önskan att ge sig till känslor går förlorade. När allt kommer omkring utvärderar kärleken inte, är inte rädd, jämför inte och ger inte etiketter. En man känner att han är ett slags djur som jagas noggrant: päls eller inte, hur mycket kostar det på marknaden? Sådana romanser varar vanligtvis inte mer än ett par månader, eftersom män inte kan existera i djurets roll på länge. De börjar mycket snabbt känna sig överväldigade av sin krävande vän och försöker bryta denna anslutning så snabbt som möjligt..

Råd: bli kär på riktigt, som första gången. Tillåt dig själv detta. Det finns inget pris eller någon prislapp för nära och kära. För de är ovärderliga. Samt din tid som du slöser med att stå vid skalorna på dina arbetsdagar.

Om du spelar en roll när du träffar en man får du någon annans biljetter till någon annans show. Tyvärr slutar det efter första akten

Du borde veta det:

– Planet Earth är stor, men 80% av kvinnorna hittar sin kärlek i sin stad.

– Misslyckade, giftiga tidigare relationer gör en intelligent kvinna redo för sann kärlek, medan dumma ger en känsla av att alla män är jäveler..

– Om du uppfattar en man som en attraktion av materiella värden, kommer en mjuk leksak i maskinen alltid inte att vara något för dig.

– Kvinnor med höga krav på en man utvecklar omedvetet detta stränga urval i sig själva, för de är galet rädda för kärlek.

– Om du länge stöter på män av samma typ betyder det att du inte har gjort de nödvändiga slutsatserna och går i cirklar.

– Du måste älska dig själv. Det är helt enkelt nödvändigt. Brist på egenkärlek driver motsatt kön från dig. Ett ömsesidigt förhållande är ett utbyte av känslor.