Kan inte eller vill inte: vad ska jag göra om makan har blivit kall

Om makens passion ersätts av fullständig likgiltighet gentemot sexliv, kan detta bara vara alert. Det är viktigt att förstå vad som ligger bakom förändringen i en älskades beteende, eftersom denna situation är ett allvarligt hot mot ytterligare relationer..

… Polina vände sig mot väggen och lyssnade på sin mans andning. Hon förstod att han inte sov, även om hon kämpade för att skildra en djup sömn. Nyligen verkar mannen ha bemästrat hela arsenalen av typiskt feminina knep för att undvika att uppfylla sin äktenskapliga plikt. ”Huvudet gör ont”, ”trött som en häst”, ”något krossar mig idag”, ”immunförsvaret misslyckas”, vilket hon inte hörde varje gång hon försökte visa ett väsentligt kvinnligt intresse för honom. Så den här gången snuste de trogna flitigt och gjorde det klart att han sov och skakade honom just nu, det är bara omoraliskt.

Sömnen gick inte. Hon gick ut ur sängen, tog på sig sin spetsneglé och gick in i köket. Vi måste använda mormors metod: brygg mynta med citronmeliss, drick med honung – och då kanske det är möjligt att somna. En katt kom under mina fötter, som under den senaste veckan har slitit ut hela huset med hjärtskärande skrik och entydigt rullande på golvet: hon befann sig nu i en period av förhöjd grundinstinkt. ”Jag borde sterilisera dig, stackars, men det finns ingen tid för allt”, strök Polina försiktigt över sin favoritmuska. – Jag är inte arg på dig – du kan inte trampa i naturen. Även om naturen på något sätt selektivt ger den grundläggande instinkt: inga piller hjälper dig, men matar din herre med vilda djur, så att han kommer ihåg skillnaden i kön ”.

Polina förstod inte vad som orsakade sin mans ogenomträngliga kyla. Åtminstone kunde hon inte hitta någon utgångspunkt för sina nuvarande problem. För några år sedan tröttnade hon inte på att bli förvånad över sin mans iver och otryckbarhet. Desire släppte inte honom, dag eller natt. Från en affärsresa återvände de troende så hungriga att hon till och med undrade hur han kunde klara sig utan en kvinna i flera dagar. ”Och om du var långdistansman och var på resa i flera månader?” Frågade hon lekfullt, höll fast vid honom, utmattad och lugn. ”Det är därför jag inte är en långvägs sjöman,” svarade han och föll i en söt sömn. Och på morgonen, när hon skämtade, var sex istället för träning: en sällsynt dag började inte med sängens rytmiska knarr..

Hon märkte inte omedelbart hur hans iver började blekna. Kanske för att hans önskan alltid överträffade hennes behov. Deras närhet började gradvis förändras både intensiteten och frekvensen: i många år passionerad och dagligen blev den sällsynt och tråkig. Först en gång i veckan, sedan en gång i månaden, eller ännu mindre ofta – och utan den tidigare glansen. Den emotionella komponenten oroade Polina mer än den fysiologiska. ”Du är som om du tränar en lektion i gymmet”, kunde hon på något sätt inte hålla tillbaka sig och fick ett hårt svar: ”Jag gillar inte det och behöver det inte”.

Hon erkände hundra gånger att hon hade tappat den löjliga frasen. Därefter slutade mannen praktiskt taget att visa sexuell aptit. Det var dock ingen fråga om aptit som sådan – mannen utförde ibland flitigt sin äktenskapliga plikt. Avrättades – och stängde den här frågan i tre månader. När hon försökte ta initiativet hänvisade han till trötthet, sjukdom, problem på jobbet, och en gång i sina hjärtan kallade han henne en nymfoman..

Polina kränkte och grät, men till slut bestämde hon sig för att problemet inte var i honom utan i henne. 38 år är faktiskt inte en ålder för en man när han börjar få huvudvärk. Det betyder att vi måste stimulera honom. Och hon tog flitigt upp sin egen uppgradering för att upphetsa sin man igen, som tidigare. Till att börja med anmälde jag mig till pole dance: det skulle vara trevligt att pumpa upp röven och utveckla motsvarande rörelser. Jag tillbringade timmar på att surfa på internet efter kataloger över dyra underkläder och göra så generösa beställningar att hålen i hennes budget blev mer märkbara. Efter att ha sett filmen ”Fifty Shades of Grey” blev jag förbryllad över effektiviteten hos de intima bollarna som hade en så magisk effekt på Dakota Johnsons hjältinna. Jag köpte till och med parfym med feromoner: kunniga flickvänner försäkrade att dessa magiska ämnen verkligen skulle stimulera makeens önskan att ”kommunicera”.