Tre tecken du behöver för att ta en paus från dejtingsajter

Ibland är det bättre att ta en paus för att hålla saker på gång..

Under ett nyligen möte med sina vänner fick journalisten Casey Maine en konversation med dem om dejtingsappar. Och hon märkte en sådan sak: ingen av dem, attraktiva ensamstående tjejer, kunde säga något bra om det. Ingen trodde att något värdefullt kunde hittas där..

Det finns för många dåliga datum. Det finns för många besvikelser. För många matcher som slutar på ingenting. Det såg ut som om hela denna värld av möten och möjligheter föll på oss och endast lämnade negativa känslor. Och det skulle vara dumt att skylla på oss för detta. Upplevelsen är verkligen sorglig. Men tyvärr blir pessimism allt vanligare bland människor som försöker hitta kärlek på Internet..

Låter bekant? I det här fallet, som det är fallet med allt annat i vårt liv, är det värt att ta en paus från det som inte längre ger glädje..

Här är tre saker att visa dig när det är dags att bryta sig från att hitta en partner online.

1. Du drar för många slutsatser och vet för lite.

Du ser bara ett foto och tycker omedelbart att personen inte passar dig. Självklart har du din egen anledning: du gillade inte något på fotot, vilket innebär att du inte gillar personen själv. Men du vet inte säkert utan antar bara. Du kommer med en hel historia från en liten detalj i bilden! Naturligtvis, i en eller annan grad, gör vi alla detta. När vi ser en kollega eller till och med en säljare i en butik använder vi väldigt lite information, men vi försöker fortfarande förstå vilken typ av person han är. Problemet är att vi försöker avsluta bilden, bara ser ett par rader. Allt annat kommer från erfarenhet.

Naturligtvis, bland tusentals profiler, är det inte så svårt att hitta en som passar dig för varje foto, men ibland går det för långt. Och här är beviset:

”Jag kommer inte att börja kommunicera med en person med en tom sida. Om han inte brydde sig om att svara på några frågor är han definitivt lat. ”.

”Nej, han har en liten hund. Jag hatar killar med små hundar ”.

Naturligtvis måste det finnas några kriterier – du kan inte skriva till alla. Men det kan vara värt att titta närmare på exakt hur du letar efter en partner. Ta en titt på antalet slutsatser från bara ett foto eller svaret på en meningslös fråga. Vill du bli betygsatt på samma sätt? Troligtvis nej.

Det är bara inte rättvist att skylla dina tidigare dåliga dejtingupplevelser på någon du inte ens har träffat. Alla människor är olika! Och bara för att du ser till att dina profilbilder skapar det perfekta porträttet av dig betyder inte att den andra personen tänker på samma sätt. Ta det lugnt.

2. Du skriver inte till människor

Detta är ännu svårare att förstå. Du sa nästan till honom: ”Jag gillar dig” – och du vet att du också är intressant för en person. Och tystnaden … Det är ingen mening! Låt oss föreställa oss en situation: två personer korsar ögonen i en bar. En av dem nickar mot räknaren, vilket indikerar att han inte motvilligt prata, den andra håller med. De går upp till disken, vänder sig om och går tillbaka utan att säga ett ord till varandra..

Hur vill du ha det? Naturligtvis är dina tankar lätta att förstå. Du väntar på att han ska skriva först. Men varför är det så viktigt för dig? Du har redan visat ditt intresse för personen, du står redan med honom vid disken. Så säg något! Tjejer, du måste skriva först! Detta är kärnan i själva applikationen. Ja, kanske spelar de bara som alla och tror att någon kommer att skriva, men vad är skillnaden? Om de inte svarar betyder det ingenting – ta bort ditt meddelande och fortsätt.

Och det finns ingen anledning att känna sig obekväm eller rädd för det – allt händer virtuellt! Ingen står framför dig, redo att bedöma i fall av vägran. Det här är applikationens skönhet. I vilket fall som helst bör du vara djärvare i den virtuella världen än i livet. Ni gillade varandra, det här är visselpipan för att starta spelet, inte för att avsluta det. Genom att inte skriva undviker du inte avslag. Du missar en möjlighet.

3. Du träffas inte personligen

Handlar inte dejtingsappar mer om att få människor att träffas mer? Men istället verkar de ha blivit en annan plats där du bara kan korrespondera. Människor pratar i ett par dagar, kanske till och med ett par veckor, och sedan försvinner de bara utan att någonsin träffas.

Detta leder oss tillbaka till de tidigare punkterna. Du drar slutsatser från meddelandena och hittar i dem skälen till att personen inte är lämplig för dig. Men vad kan du ta reda på om en person i ett par rader? Bara en liten uppsättning grundläggande saker: arbete, hobbyer, familj och så vidare. Även om de kan vara en bra bas för dejting, ger de dig aldrig ett komplett porträtt..

Vi kan inte helt känna igen en person genom ett meddelande. Vi kommer inte att förstå något skämt, sarkasm eller humor. Vi kommer inte se uppriktighet, ärlighet och många andra goda egenskaper. För att göra detta måste du träffas live! Du vill inte verkligen vara den person som ber om ett datum, och du har en hel lista med ursäkter:

”Han är en kille, låt honom bjuda in”.

”Jag skrev först, nu är det hennes tur.”.

Det finns en sak. Du lider av att inte ta nästa steg. Du kan ha ett bra första datum och börja ett seriöst förhållande. Kanske kommer du att träffas i ett par veckor eller ett par månader. Eller kanske kommer du att träffas en gång och allt slutar.

Oavsett vart det går eller hur länge det varar kommer du att träffa en ny person. Du kommer att öppna upp och din bekantkrets kommer att expandera. Du kommer att försöka starta en konversation med en helt främling, och detta kan vara till nytta i alla delar av livet. Du lär dig mer om vad du gillar och ogillar om en potentiell partner. Eller kanske du lär känna dig själv bättre.

Dessa appar är utformade för att göra dejting mer effektivt och tillgängligt. Men detta fungerar bara om du verkligen är redo för det..

Kärnan är, om du använder dejtingsappar, bli bekant! Om det inte gör det kan det vara värt att ta en paus från dem och tänka på vad du verkligen behöver. När allt kommer omkring, ge dig själv en chans att bli kär utan att försöka hitta alla möjliga skäl att inte göra det..

Ta därför bort alla fördomar och hämma dig inte själv. Ja, det kan vara läskigt. Ja, kanske svarar de inte på ditt meddelande eller vill inte träffas. Kanske kommer någon inte att gilla dig eller någon inte. Men denna rädsla får dig att missa möjligheterna. Det håller dig tillbaka från chansen att umgås med någon, förstå hur du känner och hur attraktiv du är; ställa frågor och svara på dem. Naturligtvis kommer det att bli dåliga datum. Det kommer att finnas besvikelser. Men du kan ändra din inställning till nya upplevelser. Du kan välja en synvinkel, värderingar, attityd till något. När du är rädd lämnar både det roliga och möjligheterna och potentialen som nya bekanta ger..

När detta händer måste du ta en paus. Ibland är ett spel mest intressant när du bara inte deltar..