Hur man erkänner för en kille att han inte är bekväm i sängen

Har du någonsin märkt hur dåligt sex förändrar vår attityd till en partner? Irritabilitet, gräl om bagateller. Vad man ska göra i en sådan situation berättar en expert från Secrets Center for Family and Sexual Education.

Psykolog-sexolog Yulia Krasikova

Sex är en viktig del av förhållandet mellan man och kvinna. Som ett litet redskap som fungerar i samband med andra. Och om en del av relationen, till exempel intim, börjar halta, kommer förr eller senare också att halta resten..

Var ärlig

Till att börja med dig själv. Det kan vara svårt att erkänna att din älskade man inte är den bästa älskaren. Men för att lösa problemet måste man erkänna att det existerar. Om något inte passar dig är det bättre att säga om det så snart som möjligt, och att simulera glädje i rädslan för att kränka din partner är helt klart inte vägen att följa i ett hälsosamt förhållande. Men innan du berättar för din partner att sex inte passar dig, svara på frågan: är det bara partnern som har betydelse? Ofta har kvinnor svårt att ha kul, även om partnern gör allt rätt. Din egen kropp kan vara orsaken till denna situation. Om allt var bra med andra män tidigare och du är säker på att problemet ligger i din partner, bör du prata så tidigt som möjligt.

Att prata om sex är alltid en känslig konversation.

Rädslan för att kränka din partner när du behöver prata om sex är mer bra än dåligt. Du kan vara blyg, tvekade länge för att prata, men i slutändan kommer du att göra allt så noggrant som möjligt så att din partner helt enkelt inte har skäl att vara upprörd. Delikatess är den första regeln i samtal om intima ämnen. Här är några saker du absolut inte borde göra när du vill berätta för en man att han inte passar dig i sängen..

1. Skyll honom för allt

Sex är vad som händer mellan två personer, och om det är dåligt, har två försökt göra det. Och troligtvis är det inte hans fel som inte ger dig nöje, och du har fel att du inte förklarade för honom i förväg vad som kan ge dig nöje. Män och kvinnor, när det gäller vad som ligger under bältet, skiljer sig i grunden. Så det är dumt att kräva av en man att han instinktivt vet vad han ska göra med dig i sängen. Förklara gärna för din man vad du gillar. En man kommer bara att vara glad att du hade en hand i att göra sex bättre..

2. Starta en konversation vid fel tidpunkt

När han är trött efter en hård dag eller har några problem på jobbet, när han är orolig för vissa omständigheter eller är beroende av ett videospel, särskilt när du redan har sex, är det inte rätt tidpunkt för att inleda ett seriöst samtal. Försök hitta en tid då mannen är lugn, avslappnad och redo att kommunicera. Förresten, det ögonblick när du redan har avslutat sex och lutat dig tillbaka på kuddarna kommer att vara gynnsam för samtal: detta kommer att fungera som en typ av debriefing.

3. Försök att skada hans stolthet

Män är väldigt känsliga, speciellt när det gäller några av deras kvaliteter. Därför bör du inte slå på en man som ropar att han är ouppmärksam, olämplig i sängen och i allmänhet inte så. Oavsett hur starka männen är, är det också obehagligt och smärtsamt för dem att höra skadliga ord riktade till dem. Det är bättre att tala ”I-språk”: det vill säga inte ”Du får mig inte i sängen” utan ”Jag älskar verkligen att ha sex med dig, men det skulle vara trevligare för mig om du …”. I allmänhet är formuleringen ”Vårt kön bara underbart, men det skulle vara ännu bättre om …” är universellt för att prata om sex när man vill modernisera det lite. Få män kommer att ge upp att försöka göra sex ännu coolare, särskilt om de själva anser att det är helt enkelt utsökt..

4. Jämför det med andra

Detta är tabu inte bara i sex utan också i vardagen. Fraser som ”Mitt ex gjorde det bättre” kommer inte att uppmana mannen, utan tvärtom kommer att ilska honom och få honom att ge upp, för varför behöver du honom om det finns någon bättre? Till slut placera dig själv på hans plats och förstå att ingen vill höra detta..

Goda nyheter! Det är inte nödvändigt att tala

Om du inte gillar vad din partner gör behöver du inte prata direkt. Låt din kropp berätta allt. Bara inte knacka på dina känslor och använd icke-verbala ledtrådar. Allt är enkelt här. När du gillar vad din partner gör, gå närmare honom; om du tvärtom inte gillar din partners handlingar, ta avstånd från honom. Låt oss ge feedback på ett språk som är bekvämt för dig, svara på en mans ansträngningar. Om du skäms för att tala, kommer ljud och tillfälligt kastade godkännande ord att hjälpa dig..