Hur man överlever fusk och bygger ett nytt liv

En erfaren psykolog – i detalj om hur man kan hantera svik från en älskad.

Olga Valle

Psykolog, expert på att arbeta med det undermedvetna, NLP-mästaren. Författare till boken ”Mitt hem är min lycka”.

Ja, ilska, förbittring, frustration är inte så lätt att dämpa, men du kan göra det ganska bra. Vi reagerar som om förräderi händer på denna sekund och något måste göras, men vi är förlorade. Men i själva verket hände allt långt innan du lärde dig om sveket. Så flytta känslor bort från dig själv till det förflutna. Nu är det ett givet som inte kräver ett snabbt svar. Du behöver inte skynda dig, du måste ta en paus. Du måste fatta ett beslut som bestämmer hela ditt framtida liv: lämna / sparka ut eller lämna / stanna.

Förlåtelsesteknik

Efter att ha förrått en partner är det viktigaste att rädda dig själv. För att göra detta måste du förlåta förräderi, oavsett om du ska bryta upp eller fortsätta relationen. Att förlåta betyder att neutralisera det gift som förräderi har hällt in i dig, så att det i framtiden inte korroderar din själ och ditt förhållande – nytt eller gammalt.

Du måste inse vilken fördel denna situation ger för dig och din utveckling. Kanske tillhandahålls detta test från ovan. Efter att ha klarat testet med värdighet får du en stor psykologisk bonus.

Avstå från att skälla ut ”förrädaren”. Ja, han förolämpade dig kraftigt. Men du kunde lära dig en viktig lärdom av detta. Nu är det din nya upplevelse, din nya styrka.

Ansvaret i förhållandet är lika fördelat – 50/50. Du kommer ut ur situationen som en vinnare om du förstår vad du gjorde fel i förhållandet..

Se situationen som en livslångsanpassning. Vägen till den verkliga dig själv är lång och inte alltid rak..

Försök att känna dig tacksam. Ja, lektionen var bitter, men det gjorde dig klokare, mer erfaren, avslöjade din potential, du blev mer motståndskraftig och självsäker. Tacksamhet raderar smärta och förbittring i själen, återvänder självkärlek.

Att förlåta fusk betyder inte alls att du går med på att hålla ut med dem i framtiden. Det är bara det att du nu kan ställa in nya regler i förhållandet eller komma ur dem och rädda dig själv.

En strategi för att bygga ett lyckligt förhållande

Med ett svalt huvud och en känsla av ny styrka fattar du ett beslut: om du vill fortsätta det gamla förhållandet eller börja bygga nya. Men då uppstår en miljon dollarfråga: hur man bibehåller din mans intresse och önskan, så att det inte kan vara tal om fusk?

Män är erövrar till sin natur

Ge honom möjlighet att tävla för dig. Energi, äventyr, överraskningar – det är det som kommer att hålla honom i gott skick i ditt förhållande, och inte någonstans och med någon. Försvara därför alltid dina intressen, prioritera dem. Om du alltid är tillgänglig, håller du med, beroende på hans uppmärksamhet och uppmuntran, kommer intresset att blekna och uppmärksamheten kommer att byta till ett nytt erövringsobjekt.

Visa din man att du älskar och stödja honom.

Men förvandla inte din kärlek till en tung börda för honom, kväva honom inte med råd och kontroll. Han borde inte känna sig i en kort koppel. Frihet behövs inte bara för honom utan också för dig. Fullfjädrade relationer bygger alltid på principen:

”Jag kan klara mig utan dig, men jag vill med dig”.

Bli annorlunda

Du behöver inte alltid vara en lydig och söt tjej. Visa inte bara mildhet och icke-konflikt, ibland måste du visa att du kan vara tuff, till och med tuff. Så att han aldrig är säker på din reaktion och dina handlingar som svar på någon händelse. Sweet är en efterrätt, men helt andra produkter ger oss styrka och energi..

Ordet ”svek” har samma grundord: ”ersättning”, ”förändring”, ”förändring”, etc. Det är upp till dig att ändra din partner och relation eller ersätta dem. Älska dig själv och njut av livet.